Pesnik Radislav Jović u našoj školi

Učenici mlađih razreda naše škole upoznali su se i družili sa pesnikom Radislavom Jovićem 29. i 30. novembra 2017. On je predstavio stihove iz zbirke „Čarobni osmeh“, ali je govorio i neke iz prethodnih zbirki „Zvrkoteka“ i „Simpatije“. Đaci su sa interesovanjem slušali pesme o super bebi, o roditeljima, đacima koji ne vole da uče, simpatijama i zaljubljivanju i sl.
Autor je predstavio i knjigu dramskih tekstova „Naše male predstave“ i dvoje dece je po ulogama pročitalo jedan kraći tekst. Zatim su u razgovoru sa gostom saznali zašto je važno čitanje, kako neko postaje pisac i gde se sve krije inspiracija za pisanje.

Deo vremena je bio posvećen predstavljanju učenika recitatora i pesnika. Svi su pokazali da umeju lepo da govore tuđe stihove, a učenici trećeg i četvrtog razreda su govorili i svoje stihove i dobili uputstva kako da ih dorade.

I đaci i nastavnici su uživali u veselim pesmama Radislava Jovića, koje on naziva „smeholjubive i zaljubive“, a učenici su i motivisani za nova pesnička stvaranja.

Slađana Galuška