Prvaci, knjige i čitanje

U okviru saradnje škole sa Bibliotekom grada Beograda i povodom upisaprvakau biblioteku, u odeljenju „Petar Kočić“ na Vračaru održane su radionice za učenike prvog razreda naše škole.

Učenici tri odeljenja su posetili biblioteku 15. novembra, a preostala dva 20. novembra 2017. Bibliotekar dečijeg odeljenja Goca Krgović je pozdravila đake i pozvala ih da sa roditeljima dođu i uzimaju knjige. Posle toga je Tanja Lebović Zečević predstavila dve knjige Izdavačke kuće „ProPolis Books“: „Slike iz života zmajeva“ Beate Krupske i „Malčice nepodnošljiv slon“ Dejvida Valijamsa. Ona je razgovarala sa decom o važnosti čitanja, a kroz priču o junacima knjiga i njihovim doživljajima i o životinjama, kućnim ljubimcima i brizi o njima, o tome šta vole da jedu i koja je hrana zdrava, kako se treba ponašati u određenim situacijama, šta je mašta i sl.
Đaci su aktivno učestvovali u radionicama, čitali pojedine rečenice iz knjiga, komentarisali ilustracije i govorili o tome šta im se u knjigama sviđa. Zaključili su da je čitanje veoma važno jer tako učimo sve što treba da znamo, postajemo pametni i razvijamo maštu.

Dogovoreno je da će se slična druženja organizovati u školi i da će se pričati i o nekim drugim knjigama.

Slađana Galuška